- 3 skrzydełka lub żeberka
- włoszczyzna
- 2 średnie ziemniaki
- 3 ogórki kiszone
- łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz
![Zupa ogórkowa](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGX62Tz249CFep2_AJFF5OF5m-gmpgIYqFQdEtWKkzE8NtdW9EEfIY5s6qzjo60vN9eNu1AwntlVcZ922nZsfFvFLAXt-IiCZUYhTqk0APkAFAViK7v7hL9v7q4QFv0maImqsIY1ML60w/s280/og%C3%B3rkowa+Atlas+Smak%C3%B3w+11+(Kopiowanie).jpg)
Gotujemy wywar ( TUTAJ ). Ziemniaki obrać, umyć, pokroić i dodać do wywaru. Miękką włoszczyznę i mięso wyciągnąć z wywaru. Ugotowaną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i wraz z pokrojonym drobno mięsem dodajemy do zupy. Ogórki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach. Podsmażamy chwilę na oliwie z oliwek. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodajemy do zupy. Następnie zagotować i doprawić solą i pieprzem.
Ogórkową zawsze, z dokładką poproszę:)
OdpowiedzUsuńZ miłą chęcią :)
Usuń