papryki (czerwona, żółta, zielona)
oliwa
mozzarella
wędzony ser np. oscypek
słonecznik
sól i pieprz
posiekana natka pietruszki
Paprykę osuszyć, pokroić wzdłuż na pół i usunąć gniazda nasienne. Strąki posmarować oliwą. Położyć rozkrojoną stroną do dołu na przykrytą papierem do pieczenia blachę. Piec 10 min w piekarniku rozgrzanym do 180 °C. paprykę wyjąć z pieca, do strąków włożyć po kilka kawałków sera. zapiekać jeszcze 10-12 min. Na suchej patelni uprażyć słonecznik. Przesypać do miski, dodać oliwę, sól, pieprz i natkę pietruszki. papryki wyjąć z piekarnika, polać sosem i od razu podawać. jako dodatek np. bagietka z masłem czosnkowym.
Przepis znaleziony w gazecie "Sól i pieprz".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz