wtorek, 28 lipca 2015

Salsa z mango i chili

Inspiracja: przepis z przyprawy Chili Kamis :)
  • 1 dojrzałe mango
  • 1/2 małej papryczki chili ( bez pestek )
  • 1/2 czerwonej cebuli
Sos miodowo-musztardowy:
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1 i 1/2 łyżeczki cukru pudru
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Papryczkę i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę.

Mango obrać, pokroic w drobną kostkę i wszystko wymieszać.

Dodać sok z cytryny, imbir, cukier puder i natke pietruszki.

Podawać jako dodatek do smażonych piersi kurczaka w panierce z bułki tartej wymieszanej z sezamem lub grillowanych mięs, ryb i owoców morza.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz