Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wtorek, 3 września 2013

Pasta z pieczonej papryki i migdałów


  • czerwona papryka ( u mnie 7 małych )
  • garść migdałów
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek


Paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne. Ułożyć na blaszce skórką do góry. Dodać nieobrany czosnek. Piec w 200 °C ok 30 min aż skórka miejscami z czarnieje. Gorącą paprykę przełożyć do szczelnego słoja i zostawić do przestygnięcia. Następnie ściągnąć skórkę.
Migdały uprażyć na suchej patelni. Posiekać na niewielkie kawałki.
Zmiksować paprykę z migdałami i czosnkiem.

Podawać z pieczywem.




Przepis dodaje do akcji Paprykujemy 4

2 komentarze:

  1. Robiłam kiedyś podobną, ale z nerkowcami... Niebo w gębie! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń