Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

poniedziałek, 24 lutego 2014

Cake pops - wypiekane ciastka na patyku

  • 125 g mąki
  • 80 g cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 120 ml wody
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka octu balsamicznego
  • cukier puder / gorzka czekolada
  • posypki

Piekarnik nagrzać do 180 °C . Wymieszać suche składniki, dodać mokre i zmiksować. Silikonową formę natłuścić olejem w sprayu. Każde wgłębienie wypełnić masą do 3/4 wysokości. Ciasto wlewamy do foremek bez dziurek ;) i przykrywamy drugą częścią, z dziurkami. Pieczemy ok 20 min.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasteczek, zanurzyć patyczek do 1/4 wysokości w rozpuszczonej czekoladzie i wbić w ciasteczko. Zostawić do zastygnięcia. 
Gotowe cake pops zanurzać w lukrze lub rozpuszczonej czekoladzie i dowolnie dekorować.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz