INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:
SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 1 porcja = 59 kcal
SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 1 porcja = 59 kcal
- 3 liście kapusty pekińskiej
- pół słodkiego jabłka
- garść rzeżuchy
- łyżeczka oliwy z oliwek
1. Kapustę pekińską drobno poszatkować.
2. Z jabłka usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie półplasterki a następnie w małe słupki.
3. Kapustę, jabłko i rzeżuchę dokładnie wymieszać z łyżeczka oliwy z oliwek.
Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:
KalkulatorKalorii.net
| Kalorie | Masa | Białka | Tłuszcze | Węglowodany | |
---|---|---|---|---|---|---|
Kapusta pekińska | 20 | 150 | 1.65 | 0.3 | 5.1 | |
Jabłko (świeży owoc) | 51 | 90 | 0.23 | 0.15 | 12.43 | |
Rzeżucha | 3 | 9 | 0.23 | 0.06 | 0.5 | |
Oliwa z oliwek | 44 | 5 | 0 | 5 | 0 | |
Podsumowanie: | 118 | 254 g | 2.12 g | 5.52 g | 18.02 g |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz