Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

poniedziałek, 1 maja 2017

Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i rzeżuchy

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:



SKŁADNIKI: ( 2 porcje )                       1 porcja = 59 kcal
  • 3 liście kapusty pekińskiej
  • pół słodkiego jabłka
  • garść rzeżuchy
  • łyżeczka oliwy z oliwek
WYKONANIE:

1. Kapustę pekińską drobno poszatkować.
2. Z jabłka usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie półplasterki a następnie w małe słupki.
3. Kapustę, jabłko i rzeżuchę dokładnie wymieszać z łyżeczka oliwy z oliwek.

Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:


 KalkulatorKalorii.net
KalorieMasaBiałkaTłuszczeWęglowodany
Kapusta pekińska201501.650.35.1
Jabłko (świeży owoc)51900.230.1512.43
Rzeżucha390.230.060.5
Oliwa z oliwek445050
Podsumowanie:118254 g2.12 g5.52 g18.02 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz