Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sobota, 31 stycznia 2015

Różyczki z ciasta francuskiego

Efektowana przekąska karnawałowa :) 


  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • ok 150 g okrągłej wędliny np. salami, szynka o średnicy ok 3 cm
  • 1 jajko

Węższą część ciasta francuskiego kroimy na paski grubości ok 1,5 cm. 
Plasterki wędliny kroimy na pół i układamy na paskach ciasta. Zwijamy w rulon tworząc różyczkę, końcówkę mocno dociskając. 


Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem. 
Piekarnik nagrzać do 180°C i piec ok 15-20 min do zrumienienia.



10 komentarzy:

  1. cudowny przepis, musimy wypróbować
    zapraszamy do nas
    blotodlazuchwalych.blogspot.com
    Amanda&Hubert

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki, pozdrawiam serdecznie!

      Usuń
  2. śliczne ;) proste i smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie :) Tak lubię :) Pozdrawiam!

      Usuń
  3. apetycznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na szczescie tez dobrze smakuja ;) Pozdrawiam

      Usuń
  4. No coś stworzonego dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pozostaje tylko piec i jesc ;) Pozdrawiam!

      Usuń
  5. Wyglądają uroczo. Wypróbuje gdy tylko będę mieć okazję .:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Życzę więc szybkiej okazji ;) :D

      Usuń