Efektowana przekąska karnawałowa :)
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- ok 150 g okrągłej wędliny np. salami, szynka o średnicy ok 3 cm
- 1 jajko
Węższą część ciasta francuskiego kroimy na paski grubości ok 1,5 cm.
Plasterki wędliny kroimy na pół i układamy na paskach ciasta. Zwijamy w rulon tworząc różyczkę, końcówkę mocno dociskając.
Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem.
Piekarnik nagrzać do 180°C i piec ok 15-20 min do zrumienienia.
cudowny przepis, musimy wypróbować
OdpowiedzUsuńzapraszamy do nas
blotodlazuchwalych.blogspot.com
Amanda&Hubert
Dzięki, pozdrawiam serdecznie!
Usuńśliczne ;) proste i smaczne:)
OdpowiedzUsuńDokładnie :) Tak lubię :) Pozdrawiam!
Usuńapetycznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńNa szczescie tez dobrze smakuja ;) Pozdrawiam
UsuńNo coś stworzonego dla mnie :)
OdpowiedzUsuńPozostaje tylko piec i jesc ;) Pozdrawiam!
UsuńWyglądają uroczo. Wypróbuje gdy tylko będę mieć okazję .:D
OdpowiedzUsuńŻyczę więc szybkiej okazji ;) :D
Usuń