Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

poniedziałek, 16 marca 2015

Sałatka z roszponką i twarogiem

  • garść roszponki
  • ok 100 g półtłustego twarogu
  • łyżka pestek dyni
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

Sos miodowo-musztardowy
  • 1 płaska łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 płaska łyżeczka oleju rzepakowego
  • woda

Pestki dyni i orzechy prażymy na suchej patelni. Do szklanki wlewamy miód, musztardę i olej, dokładnie mieszamy. Jeżeli dressing jest zbyt gęsty, wlewamy odrobinę wody.

Sałatę posypujemy pokruszonym twarogiem, polewamy sosem. 
Posypujemy pestkami dyni i orzechami.

2 komentarze:

  1. Anonimowy7/23/2015

    Przepyszne, lekkie danie, choć ja zamiast roszponki dodałam endywię :)

    OdpowiedzUsuń