- 1/2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- 50 g zielonej fasolki szparagowej
- pomidor
- garść mixu sałat
- jajko na twardo
- pół małej czerwonej cebuli
- 5 czarnych oliwek
- sól i pieprz
Dressing:
- łyżka octu winnego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka musztardy
- łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz
WYKONANIE:
1. Wszystkie składniki dressingu połączyć w miseczce.
2. Fasolkę ugotować do miękkości, przekroić na pół.
3. Na talerzu ułożyć sałatę, dodać pokrojonego w ćwiartki pomidora, posiekaną w plasterki cebulę, fasolkę szparagowa i czarne oliwki.
4. Dodać ćwiartki jajka i kawałki tuńczyka. Polać sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz