Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wtorek, 12 lutego 2013

Zupa z białej kapusty



udko kurczaka
ćwiartka główki białej kapusty
2 ziemniaki
2 marchewki
natka pietruszki
sól i pieprz


Udko zalewamy zimną wodą i gotujemy. Zbieramy szumowiny i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy marchew pokrojoną w plasterki i kapustę obieraną z zewnętrznych liści, umytą i poszatkowaną w małą kostkę. Gotujemy do miękkości. Mięso wyciągamy, kroimy na małe kawałki i dodajemy do zupy. Solimy i pieprzymy do smaku. Posypujemy natka pietruszki.






2 komentarze:

  1. często u nas taka zupa :)
    a dzieci wręcz przepadają za gotowanym mięsem

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Prosta,pyszna i zdecydowanie zimowa:) Pozdrawiam serdecznie i bardzo miło mi gościć u siebie:)

      Usuń