- 1,5 kg karkówki
- 5 cebul
- 400 g ketchupu łagodnego Pudliszki
Karkówkę kroimy w plastry ok 1 cm. Cebule kroimy w piórka. Dno garnka wykładamy warstwą cebuli, następnie smarujemy ketchupem i układamy warstwę karkówki. Następnie kolejna warstwa cebuli, ketchupu i karkówki. Wierzch ewent. smarujemy ketchupem. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok 1,5 h do miękkości mięsa. W międzyczasie 1-2 razy delikatnie mieszamy.
proste i z pewnością smaczne:)
OdpowiedzUsuńi najważniejsze zawsze wychodzi :)
Usuńjest to danie które uwielbiają mój mąż i syn,zrobiłam to też dla gości-bardzo smakowało.Ja przygotowuję tak samo,ale piekę to w piekarniku nie trzeba mieszać.Dom cały pachnie pychotką, pozdrawiam Jola
OdpowiedzUsuńSprytnie :) Ja piekarnik powoli oswajam ;) Następnym razem spróbuje ...na ile stopni ustawiasz i jak długo pieczesz?
UsuńJa dałam ketchup pikantny i dodałam suszoną żurawinę. Niebo w gębie!!!!
OdpowiedzUsuńŻurawina musiała dać fajny posmak! Muszę spróbować! Pozdrawiam:)
Usuńco myślicie,aby do tego ketchupu dać trochę śliwek suszonych?
OdpowiedzUsuńJak nie wędzonych to jestem na tak ;) Pozdrawiam
UsuńZrobione zjedzone pyszota! mięso piekłam w piekarniku
OdpowiedzUsuń