Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

poniedziałek, 11 marca 2013

Karkówka w ketchupie


  • 1,5 kg karkówki
  • 5 cebul
  • 400 g ketchupu łagodnego Pudliszki

Karkówkę kroimy w plastry ok 1 cm. Cebule kroimy w piórka. Dno garnka wykładamy warstwą cebuli, następnie smarujemy ketchupem i układamy warstwę karkówki. Następnie kolejna warstwa cebuli, ketchupu i karkówki. Wierzch ewent. smarujemy ketchupem. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok 1,5 h do miękkości mięsa. W międzyczasie 1-2 razy delikatnie mieszamy.


Karkówka wychodzi bardzo krucha a sos jest po prostu obłędny ;)

9 komentarzy:

  1. proste i z pewnością smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy12/19/2013

    jest to danie które uwielbiają mój mąż i syn,zrobiłam to też dla gości-bardzo smakowało.Ja przygotowuję tak samo,ale piekę to w piekarniku nie trzeba mieszać.Dom cały pachnie pychotką, pozdrawiam Jola

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sprytnie :) Ja piekarnik powoli oswajam ;) Następnym razem spróbuje ...na ile stopni ustawiasz i jak długo pieczesz?

      Usuń
  3. Ja dałam ketchup pikantny i dodałam suszoną żurawinę. Niebo w gębie!!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Żurawina musiała dać fajny posmak! Muszę spróbować! Pozdrawiam:)

      Usuń
  4. Anonimowy4/14/2014

    co myślicie,aby do tego ketchupu dać trochę śliwek suszonych?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak nie wędzonych to jestem na tak ;) Pozdrawiam

      Usuń
  5. Anonimowy6/12/2014

    Zrobione zjedzone pyszota! mięso piekłam w piekarniku

    OdpowiedzUsuń