Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

poniedziałek, 25 marca 2013

Pieczony łosoś


  • łosoś
  • cytryna
  • sól i biały pieprz
  • oliwa z oliwek
  • koperek

Łososia opłukać i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i białym pieprzem. Wstawić na godzinę do lodówki. Kawałki łososia układać na folii aluminiowej (stroną błyszczącą do wewnątrz), skropić oliwą z oliwek i posypać koperkiem. Szczelnie owinąć folią. Rybę ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec ok 30 min.

3 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. uwielbiam rybki ale łosoś moim faworytem :D

      Usuń
  2. Anonimowy10/19/2020

    W sumie sam pieczony łosoś jest bardzo smaczny i ja również jestem wielkim fanem tej ryby. Tym bardziej, że jak miałem już okazję wykonywać danie z przepisu https://mowisalmon.pl/przepisy/pieczony-losos-mowi-marynowany-w-trawie-cytrynowej-chilli-skorce-z-limonki-i-ciemnym-occie-chinskim-z-salatka-ze-smazonych-grzybow/ to ja jestem nim wprost zachwycony.

    OdpowiedzUsuń