Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wtorek, 5 listopada 2013

Sałatka z wędzonym kurczakiem i kapustą pekińską

  • 2 wędzone udka kurczaka
  • 4 jajka
  • mała kapusta pekińska
  • pół puszki kukurydzy
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • pieprz
 Jajka ugotować na twardo. Z kurczaka ściągnąć skórę, mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę. Z liści kapusty pekińskiej odkroić części zielone i pokroić w kwadraty ( wielkości kawałków kurczaka ). Ostudzone jajka pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem.












4 komentarze:

  1. Wygląda świetnie, ślinka sama leci… :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo mi się podoba ten przepis :) Absolutnie w moim smaku :)
    Dziękuje za inspiracje, skorzystam na pewno. I dziękuje za udział w akcji śniadaniowej

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mi miło :) Dwie minuty rano na wymieszanie składników i mamy pyszne drugie śniadanie :)

      Usuń