Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wtorek, 16 czerwca 2015

Twarożek truskawkowy


  • kromka pieczywa pełnoziarnistego
  • 30 g twarogu półtłustego
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • 50 g truskawek 
  • 2 łyżeczki płatków migdałowych
  • ewent. łyżeczka miodu

Twaróg łączymy z jogurtem i ewent. z miodem.
Dwie truskawki odkładamy, resztę kroimy w kostkę i dodajemy do twarogu.
Pieczywo smarujemy twarożkiem, udekoruj plasterkami truskawek i posypujemy prażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.


3 komentarze:

  1. Trzeba korzystać póki sezon na truskawki :D

    OdpowiedzUsuń
  2. robiłam, jak jeszcze jadłam nabiał :) smakowity!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a może z twarozkiem migdałowym spróbujesz ? ...mysle że smakowałby wysmienicie :D

      Usuń