- 100 g bobu
- 50 g makaronu pełnoziarnistego
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- koperek
- płatki migdałów
Bób wypłukać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie ( można dodać gałązkę kopru do smaku ).
Ostudzić i obrać.
Płatki migdałów uprażyc na suchej patelni. Koperek drobno posiekać.
Czosnek przeciśnąć przez praskę i wymieszać z oliwą.
Wszystkie składniki połaczyć i posypać koperkiem.
proste i smaczne, czyli takie jakie lubię najbardziej!
OdpowiedzUsuńDokładnie! Ja ostatnio stawiam na minimalizm ;) Bób jest tego przykładem - najlepszy saute ! :)
Usuńnie pomyślałabym o takim zastosowaniu bobu. a bardzo go lubię :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńSmacznie! ;-)))
OdpowiedzUsuń...szkoda że sezon na bób trwa tak krótko ;) Pozdrawiam!
Usuń