Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

czwartek, 25 czerwca 2015

Makaron z bobem


  • 100 g bobu
  • 50 g makaronu pełnoziarnistego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • koperek
  • płatki migdałów 

Makaron ugotować al dente, w osolonej wodzie.

Bób wypłukać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie ( można dodać gałązkę kopru do smaku ).
Ostudzić i obrać.

Płatki migdałów uprażyc na suchej patelni. Koperek drobno posiekać.
Czosnek przeciśnąć przez praskę i wymieszać z oliwą.

Wszystkie składniki połaczyć i posypać koperkiem.

6 komentarzy:

  1. proste i smaczne, czyli takie jakie lubię najbardziej!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie! Ja ostatnio stawiam na minimalizm ;) Bób jest tego przykładem - najlepszy saute ! :)

      Usuń
  2. nie pomyślałabym o takim zastosowaniu bobu. a bardzo go lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. ...szkoda że sezon na bób trwa tak krótko ;) Pozdrawiam!

      Usuń