- 6 jajek
- 6 pieczarek
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz
- masło do smażenia
Jajka ugotować na twardo. Za pomocą długiego, ostrego noża jednym szybkim cięciem przepołowić jajka wraz ze skorupkami na pół. Łyżeczką wyjąć ze skorupek żółtko wraz z białkiem, drobno posiekać.
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na odrobinie oleju. Wystudzone drobno poszatkować.
Pieczarki połączyć z jajkami i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Każdą skorupkę wypełnić farszem i smażyć na rozgrzanym maśle farszem do dołu, do zrumienienia.
Podawać gorące.
w tym roku będę robić takie na Wielkanoc.
OdpowiedzUsuńBardzo dobry wybór, na pewno znikną szybko ze stołu :) Wesołych Świąt Wielkiej Nocy!
Usuń