Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

poniedziałek, 14 marca 2016

Faszerowane jajka w skorupkach

  • 6 jajek
  • 6 pieczarek
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  •  masło do smażenia

Jajka ugotować na twardo. Za pomocą długiego, ostrego noża  jednym szybkim cięciem przepołowić jajka wraz ze skorupkami na pół. Łyżeczką wyjąć ze skorupek żółtko wraz z białkiem, drobno posiekać.

Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na odrobinie oleju. Wystudzone drobno poszatkować. 

Pieczarki połączyć z jajkami i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Każdą skorupkę wypełnić farszem i smażyć na rozgrzanym maśle farszem do dołu, do zrumienienia. 

Podawać gorące.


2 komentarze:

  1. w tym roku będę robić takie na Wielkanoc.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dobry wybór, na pewno znikną szybko ze stołu :) Wesołych Świąt Wielkiej Nocy!

      Usuń