- 5 łyżek płatków owsianych pełnoziarnistych
- szklanka mleka
- łyżka domowego masła orzechowego
- garść borówek
Wykonanie:
1. Płatki zalać szklanką mleka. Gotować na małym ogniu, ok 4 min, ciągle mieszając.
2. Dodać łyżkę masła orzechowego, dokładnie wymieszać i zostawić na kilka minut.
3. Owsiankę podawać posypaną borówkami.
Mmm pychotka ;)
OdpowiedzUsuńDokładnie :D Pozdrawiam!
UsuńNie pomyślałabym o takim zastosowaniu masła orzechowego a zostało mi go trochę :) a co można zamiast borówek? pewnie coś słodkiego do przełamania słonego smaku?
OdpowiedzUsuńMyślę że wszystko co lubimy;) Ja zamiennie używam banana w plasterkach, suszone morele, mus truskawkowy lub gruszkę:) Pozdrawiam!
Usuń