Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

piątek, 9 grudnia 2016

Owsianka z masłem orzechowym i borówkami

Owsianka z masłem orzechowym i borówkami
Składniki:


Wykonanie:

1. Płatki zalać szklanką mleka. Gotować na małym ogniu, ok 4 min, ciągle mieszając.
2. Dodać łyżkę masła orzechowego, dokładnie wymieszać i zostawić na kilka minut.
3. Owsiankę podawać posypaną borówkami.


4 komentarze:

  1. Nie pomyślałabym o takim zastosowaniu masła orzechowego a zostało mi go trochę :) a co można zamiast borówek? pewnie coś słodkiego do przełamania słonego smaku?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę że wszystko co lubimy;) Ja zamiennie używam banana w plasterkach, suszone morele, mus truskawkowy lub gruszkę:) Pozdrawiam!

      Usuń