Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

poniedziałek, 6 marca 2017

Bruschetta z pomidorami


SKŁADNIKI:                ok  246 kcal
  • 70 g pomidora
  • 15 g papryki czerwonej
  • 50 g bagietki 
  • 1 ząbek czosnku
  • łyzka oliwy z oliwek
  • bazylia
  • sól i pieprz

WYKONANIE:

1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 ºC w funkcji góra-dół.
2. Czosnek drobno pokroić, połączyć z oliwa z oliwek, doprawić sola i pieprzem.
3. Bagietkę pokroić w plastry.
4. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy bagietkę. Każda kromkę smarujemy oliwa z przyprawami. Pieczemy ok 5 min do zrumienienia bułki.
5. Pomidor i paprykę kroimy w drobna kostkę. Łączymy z posiekaną bazylią.
6. Na zrumienione bagietki układamy przygotowany farsz pomidorowo-paprykowy.

INSTRUKCJA WYKONANIA- KROK PO KROKU:



 KalkulatorKalorii.net
KalorieMasaBiałkaTłuszczeWęglowodany
Pomidor13700.620.142.72
Papryka czerwona4150.20.080.99
Bazylia - liście150.160.030.14
Oliwa z oliwek88100100
Czosnek750.320.031.65
Bagietka pszenna133503.950.3626.4
Podsumowanie:246155 g5.24 g10.63 g31.9 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz