- 70 g pomidora
- 15 g papryki czerwonej
- 50 g bagietki
- 1 ząbek czosnku
- łyzka oliwy z oliwek
- bazylia
- sól i pieprz
WYKONANIE:
1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 ºC w funkcji góra-dół.
2. Czosnek drobno pokroić, połączyć z oliwa z oliwek, doprawić sola i pieprzem.
3. Bagietkę pokroić w plastry.
4. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy bagietkę. Każda kromkę smarujemy oliwa z przyprawami. Pieczemy ok 5 min do zrumienienia bułki.
5. Pomidor i paprykę kroimy w drobna kostkę. Łączymy z posiekaną bazylią.
6. Na zrumienione bagietki układamy przygotowany farsz pomidorowo-paprykowy.
INSTRUKCJA WYKONANIA- KROK PO KROKU:
KalkulatorKalorii.net
| Kalorie | Masa | Białka | Tłuszcze | Węglowodany | |
---|---|---|---|---|---|---|
Pomidor | 13 | 70 | 0.62 | 0.14 | 2.72 | |
Papryka czerwona | 4 | 15 | 0.2 | 0.08 | 0.99 | |
Bazylia - liście | 1 | 5 | 0.16 | 0.03 | 0.14 | |
Oliwa z oliwek | 88 | 10 | 0 | 10 | 0 | |
Czosnek | 7 | 5 | 0.32 | 0.03 | 1.65 | |
Bagietka pszenna | 133 | 50 | 3.95 | 0.36 | 26.4 | |
Podsumowanie: | 246 | 155 g | 5.24 g | 10.63 g | 31.9 g |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz