Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

poniedziałek, 13 marca 2017

Jarmuż z żurawiną ( na ciepło )

SKŁADNIKI:

  • 100 g jarmużu 
  • 50 g migdałów ( ok 15 szt. )
  • 2 łyżki żurawiny
  • łyżeczka octu jabłkowego
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 80 g cebuli
  • skórka i sok z 1/2 limonki

WYKONANIE:

1. Na patelni rozgrzać oliwe z oliwek, podsmażyć posiekany czosnek i cebulę ( nie rumienić ).
2. Dodać jarmuż, skórkę z połowy limonki i pół szklanki wody. Podsmażyć do zmiękczenia jarmużu.
3. Doprawić sokiem z 1/4 limonki, łyżeczka octu jabłkowego i żurawiną.
4. Smażyc ok 1-2 min.
5. Doprawić sola i pieprzem, posypać posiekanymi migdałami.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:


 KalkulatorKalorii.net
KalorieMasaBiałkaTłuszczeWęglowodany
Oliwa z oliwek88100100
Jarmuż421003.30.68.32
Żurawina23500.20.076.1
Cebula (świeża)32800.880.086.11
Czosnek750.320.031.65
Ocet jabłkowy16000.06
Migdały86153.187.413.25
Podsumowanie:279266 g7.88 g18.18 g25.49 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz