SKŁADNIKI:
- 30 g kaszy jaglanej
- łyżka orzechów laskowych
- łyżeczka kakao
- lyżka miodu
- szczypta cynamonu
WYKONANIE:
1. Kaszę ugotuj w niewielkiej ilości wody wg przepisu na opakowaniu.
2. Dodaj kakao i cynamon, dokładnie wymieszaj.
3. Posyp kaszę orzechami i polej miodem.
KalkulatorKalorii.net
| Kalorie | Masa | Białka | Tłuszcze | Węglowodany | |
---|---|---|---|---|---|---|
Kasza jaglana (niegotowana) | 104 | 30 | 3.18 | 1.15 | 20.7 | |
Orzechy laskowe | 63 | 10 | 1.5 | 6.08 | 1.67 | |
Kakao (proszek) | 18 | 4 | 0.73 | 0.87 | 2.02 | |
Miód | 32 | 10 | 0.03 | 0 | 7.95 | |
Cynamon | 5 | 2 | 0.08 | 0.02 | 1.6 | |
Podsumowanie: | 222 | 56 g | 5.51 g | 8.11 g | 33.94 g |
Jaglanka na słodko jest najlepsza! Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Podpisuję się pod tym 😁 Pozdrawiam;
UsuńWygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i bardzo dziękuje
OdpowiedzUsuńDziękuję 😘 Pozdrawiam!
Usuń