SKŁADNIKI:
- 100 ml mleka ryżowego
- 50 g jagód ( mogą byc mrożone )
- suszona morela
- pół banana
WYKONANIE:
1. Banan obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
2. Suszona morelę drobno pokroić.
3. Do blendera wlać mleko, dodać banan, jagody i morelę.
4. Zmiksować do konsystencji kremu.
2. Suszona morelę drobno pokroić.
3. Do blendera wlać mleko, dodać banan, jagody i morelę.
4. Zmiksować do konsystencji kremu.
INSTRUKCJA - krok po kroku:
KalkulatorKalorii.net
| Kalorie | Masa | Białka | Tłuszcze | Węglowodany | |
---|---|---|---|---|---|---|
Mleko ryżowe | 53 | 100 | 0.2 | 1.2 | 10.4 | |
Jagody | 29 | 50 | 0.37 | 0.17 | 7.25 | |
Morele suszone | 23 | 8 | 0.43 | 0.1 | 5.78 | |
Banan | 53 | 60 | 0.6 | 0.18 | 13.2 | |
Podsumowanie: | 158 | 218 g | 1.6 g | 1.64 g | 36.62 g |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz