Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

czwartek, 13 kwietnia 2017

Biała kiełbasa w pieczarkach


SKŁADNIKI:  ( 4 porcje )        1 porcja = ok 360 kcal
  • 4 szt. surowej białej kiełbasy
  • ząbek czosnku
  • 2 cebule
  • 5 pieczarek
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • łyżka tymianku
  • 3/4 szklanki bulionu warzywnego lub białego wytrawnego wina

WYKONANIE:
1. Czosnek, cebulę i pieczarki pokroić w plasterki.
2. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć czosnek z cebulą. Nie rumienić.
3. Dodać pieczarki i tymianek, podsmażyć do odparowania wody z grzybów.
4. Białą kiełbasę ponakluwac czubkiem noża i położyć na patelni, pomiędzy pieczarkami.
5. Smażyć ok 10 min, do zrumienienia.
6. Wlać bulion warzywny lub białe wino i dusić pod przykryciem ok 20 min. W międzyczasie obrócić kiełbasy.

INSTRUKCJA - krok po kroku:



Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

 KalkulatorKalorii.net
KalorieMasaBiałkaTłuszczeWęglowodany
Kiełbasa biała104138052.8286.640.38
Czosnek750.320.031.65
Cebula (świeża)802002.20.215.28
Pieczarki świeże221003.090.343.26
Masło klarowane265300300
Bulion2420040.22.4
Podsumowanie:1439915 g62.43 g117.41 g22.97 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz