SKŁADNIKI: ( 4 porcje ) 1 porcja = ok 360 kcal
- 4 szt. surowej białej kiełbasy
- ząbek czosnku
- 2 cebule
- 5 pieczarek
- 2 łyżki masła klarowanego
- łyżka tymianku
- 3/4 szklanki bulionu warzywnego lub białego wytrawnego wina
WYKONANIE:
1. Czosnek, cebulę i pieczarki pokroić w plasterki.
2. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć czosnek z cebulą. Nie rumienić.
3. Dodać pieczarki i tymianek, podsmażyć do odparowania wody z grzybów.
4. Białą kiełbasę ponakluwac czubkiem noża i położyć na patelni, pomiędzy pieczarkami.
5. Smażyć ok 10 min, do zrumienienia.
6. Wlać bulion warzywny lub białe wino i dusić pod przykryciem ok 20 min. W międzyczasie obrócić kiełbasy.
Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:
KalkulatorKalorii.net
| Kalorie | Masa | Białka | Tłuszcze | Węglowodany | |
---|---|---|---|---|---|---|
Kiełbasa biała | 1041 | 380 | 52.82 | 86.64 | 0.38 | |
Czosnek | 7 | 5 | 0.32 | 0.03 | 1.65 | |
Cebula (świeża) | 80 | 200 | 2.2 | 0.2 | 15.28 | |
Pieczarki świeże | 22 | 100 | 3.09 | 0.34 | 3.26 | |
Masło klarowane | 265 | 30 | 0 | 30 | 0 | |
Bulion | 24 | 200 | 4 | 0.2 | 2.4 | |
Podsumowanie: | 1439 | 915 g | 62.43 g | 117.41 g | 22.97 g |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz