Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

piątek, 14 kwietnia 2017

Jajka faszerowane z szynką


Faszerowane jajka

SKŁADNIKI: ( 1 porcja )                       377 kcal
  • 2 jajka
  • 2 plasterki szynki
  • kawałek konserwowej papryki czerwonej
  • mały ogórek konserwowy
  • łyżka majonezu
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz

WYKONANIE:

1. Jajka ugotować na twardo, ok 10 min. Ostudzić i obrać.
2. Jajka przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć żółtka.
3. Szynkę, paprykę i ogórek pokroić w bardzo drobną kostkę. Pietruszkę drobno poszatkować.
4. Żółtka rozgnieść, połączyć z szynką i warzywami.
5. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku.
6. Połówki jajek wypełnić farszem.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:




Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

 KalkulatorKalorii.net
KalorieMasaBiałkaTłuszczeWęglowodany
Jajo kurze (całe)14310012.569.510
Szynka (wędlina)101406.849.20.36
Ogórek konserwowy7300.120.031.5
Papryka konserwowa5300.240.091.17
Majonez light121250.3312.51.33
Podsumowanie:377225 g20.09 g31.33 g4.36 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz