SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) 377 kcal
- 2 jajka
- 2 plasterki szynki
- kawałek konserwowej papryki czerwonej
- mały ogórek konserwowy
- łyżka majonezu
- natka pietruszki
- sól i pieprz
WYKONANIE:
1. Jajka ugotować na twardo, ok 10 min. Ostudzić i obrać.
2. Jajka przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć żółtka.
3. Szynkę, paprykę i ogórek pokroić w bardzo drobną kostkę. Pietruszkę drobno poszatkować.
4. Żółtka rozgnieść, połączyć z szynką i warzywami.
5. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku.
6. Połówki jajek wypełnić farszem.
INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:
Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:
KalkulatorKalorii.net
| Kalorie | Masa | Białka | Tłuszcze | Węglowodany | |
---|---|---|---|---|---|---|
Jajo kurze (całe) | 143 | 100 | 12.56 | 9.51 | 0 | |
Szynka (wędlina) | 101 | 40 | 6.84 | 9.2 | 0.36 | |
Ogórek konserwowy | 7 | 30 | 0.12 | 0.03 | 1.5 | |
Papryka konserwowa | 5 | 30 | 0.24 | 0.09 | 1.17 | |
Majonez light | 121 | 25 | 0.33 | 12.5 | 1.33 | |
Podsumowanie: | 377 | 225 g | 20.09 g | 31.33 g | 4.36 g |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz