SKŁADNIKI:
- plaster arbuza
- 120 g sera feta
- łyżka miodu
- łyżeczka soku z cytryny
WYKONANIE:
1. Arbuz pokroić na plastry o grubości 1,5 cm. Odciąć skórkę, miąższ pokroić w kostkę.
2. Ser feta pokroić w plastry a następnie w kostkę o podobnej wielkości jak arbuz.
3. Naprzemiennie układać kawałki sera i arbuza tworząc kostkę o podstawie 3x3.
4. Miód połączyć z sokiem z cytryny, polać sałatkę.
5. Udekorować listkami mięty.
INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:
1. Arbuz pokroić na plastry o grubości 1,5 cm. Odciąć skórkę, miąższ pokroić w kostkę.
2. Ser feta pokroić w plastry a następnie w kostkę o podobnej wielkości jak arbuz.
3. Naprzemiennie układać kawałki sera i arbuza tworząc kostkę o podstawie 3x3.
4. Miód połączyć z sokiem z cytryny, polać sałatkę.
5. Udekorować listkami mięty.
INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz