- płat śledziowy w oleju
- plaster żółtego sera
- 1,5 kromki chleba razowego
- średni ogórek konserwowy
- wykałaczki
WYKONANIE:
1. Z kostki sera odkroić gruby plaster sera i wyciąć gwiazdki za pomocą wykrawacza.
2. Śledzia pokroić w centymetrowe paski.
3. Z chleba odkroić skórki i pokroić w paski wielkości kawałków śledzia.
4. Ogórek pokroić w dlugie cienki paski za pomocą obieraczki do warzyw.
5. Na wykałaczkę nadziać paski ogórka formując choinkę.
6. Ułożyć kawałki śledzia na chlebie, spiąć wykałaczką z ogórkiem i zakończyć serową gwiazdką.
ZAPRASZAM NA FILM - Koreczki śledziowe !
Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
Kalorie | Masa | Białka | Tłuszcze | Węglowodany | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Śledź w oleju | 304 | 100 | 16.4 | 26.5 | 0 | |
Chleb żytni razowy | 109 | 50 | 3.35 | 0.6 | 20.75 | |
Ogórek konserwowy | 11 | 50 | 0.2 | 0.05 | 2.5 | |
Ser żółty (pozostałe) | 69 | 20 | 5.2 | 5.4 | 0 | |
Podsumowanie: | 493 | 220 g | 25.15 g | 32.55 g | 23.25 g |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz