Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wtorek, 18 grudnia 2018

Śledzie w śmietanie z jabłkiem

śledzie z jabłkiem w śmietanie

SKŁADNIKI:                              
  • 250 g filetów śledziowych
  • cebula
  • jabłko
  • pół łyżeczki cukru
  • 5 łyżek śmietany 18%
  • sól i pieprz

WYKONANIE:

1. Śmietanę doprawić  cukrem, solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
2. Śledzie włożyć do miski i wypłukać w zimnej wodzie. Odstawić na min godzinę, w między czasie      2-3 razy zmienić wodę.
3. Śledzie osuszyć i pokroić w ukośne paski.
4. Cebulę drobno posiekać, sparzyć wrzątkiem na sicie.
5. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Skropić cytryną.
6. W misce połączyć śmietanę, śledzie, cebulę oraz jabłko.
7. Odstawić do lodówki na 24h.

ZAPRASZAM NA FILM - Śledzie w śmietanie !

Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
                       


*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/



Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:


KalorieMasaBiałkaTłuszczeWęglowodany
Filety śledziowe a'la Matjas36825025.75291
Cebula (świeża)401001.10.17.64
Jabłko (świeży owoc)861500.390.2620.72
Cukier82002
Śmietana 18% tłuszczu1891002.5184.4
Podsumowanie:691602 g29.74 g47.36 g35.76 g

1 komentarz: