- szklanka ryżu
- 2 szklanki wody
- 3 łyżki oleju
- pół łyżeczki soli
WYKONANIE:
1. Ryż przesypać do sitka i dokładnie wypłukać pod bieżącą zimną wodą.
2. Do garnka wlać wodę, dodać olej i sól. Zagotować.
3. Dodać ryż, zmniejszyć ogień. Ryż ma lekko bulgotać.
5. Przykryć garnek pokrywką i gotować 10 min.
6. Garnek zdjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na kolejne 10 minut.
6. Garnek zdjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na kolejne 10 minut.
ZAPRASZAM NA FILM - Jak gotować ryż ?
Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
* Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
* Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
Nigdy nie gotowałam ryżu z dodatkiem oleju, przyznam że nawet o tym nie słyszałam.
OdpowiedzUsuńJa często też gotuje bez oleju ale zawsze 10 min +10 min 😊
UsuńJa jeszcze zostawiam pod poduszką aby nepęczniało
Usuńsuper
OdpowiedzUsuń😊😘
UsuńTo mi wszystko psuje :D
OdpowiedzUsuńHehe😂
UsuńSkorzystam z porad :)
OdpowiedzUsuńPolecam się na przyszłość 😉😁
UsuńBardzo przydatne :)
OdpowiedzUsuńtego jeszcze nie było :D
OdpowiedzUsuńdobre wskazówki :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie gotowałam ryżu z olejem hm :)
OdpowiedzUsuńTyczy się to również ryżu w woreczkach?
OdpowiedzUsuń