- 400 ml mleka kokosowego
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki agar agar ( lub 3 łyżeczki żelatyny )
Mleko kokosowe zagotować, dodać stopniowo cukier i agar. Dokładnie wymieszać i gotować ok 5 min. Przelać do foremek, zostawić do przestygnięcia, najlepiej w lodówce.
Przed podaniem foremki włożyć na chwilę do ciepłej wody i delikatnie wyłożyć na talerz.
Zapraszam również na panna cotta z czarnych porzeczek w wersji dziecięcej :)
Ślicznie podana :)
OdpowiedzUsuńWyszperane letnie zdjęcie...aż tęskno :) Pozdrawiam!
UsuńPiękne maleństwa. Pojadłabym!
OdpowiedzUsuńZapraszam ;)
UsuńŚliczne zdjęcia;)
OdpowiedzUsuńDziękuje! Miło mi to słyszeć :)
UsuńBardzo ładnie i apetycznie podana ;)
OdpowiedzUsuńTeraz na zimne wieczory polałabym jeszcze ciepłym sosem malinowym :) Pozdrawiam!
Usuń