Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

piątek, 15 listopada 2013

Panna cotta kokosowa (bez mleka krowiego)


  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki agar agar ( lub 3 łyżeczki żelatyny )

Mleko kokosowe zagotować, dodać stopniowo cukier i agar. Dokładnie wymieszać i gotować ok 5 min. Przelać do foremek, zostawić do przestygnięcia, najlepiej w lodówce.
Przed podaniem foremki włożyć na chwilę do ciepłej wody i delikatnie wyłożyć na talerz.

Zapraszam również na panna cotta z czarnych porzeczek w wersji dziecięcej :)


8 komentarzy:

  1. Ślicznie podana :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wyszperane letnie zdjęcie...aż tęskno :) Pozdrawiam!

      Usuń
  2. Piękne maleństwa. Pojadłabym!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ładnie i apetycznie podana ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Teraz na zimne wieczory polałabym jeszcze ciepłym sosem malinowym :) Pozdrawiam!

      Usuń