Recykling warzyw z rosołu.
Na co dzień i od święta :)
- 3 marchewki
- pietruszka
- pół selera
- 1/3 szklanki czerwonej soczewicy
- 1/3 szklanki zielonej soczewicy
- 2 ogórki kiszone
- 3 łyżki majonezu ( w wersji fit - gęstego jogurtu naturalnego)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- sól i pieprz
- szczypiorek
Marchew, pietruszkę i seler ugotować. Wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.Ogórki pokroić w drobną kostkę.
Soczewice opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na pół godziny. Gotować do miękkości, odsączyć i ostudzić.
Rozdrobnione składniki wymieszać i połączyć z majonezem, ewent. doprawić solą i pieprzem.
Udekorować ćwiartkami jajek i posiekanym szczypiorkiem.
Rozdrobnione składniki wymieszać i połączyć z majonezem, ewent. doprawić solą i pieprzem.
Udekorować ćwiartkami jajek i posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz