Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wtorek, 21 lutego 2017

Śledzie z marynowanymi grzybkami


SKŁADNIKI: ( na jedna porcję )                         ok  540 kcal
  • 120 g filetów śledziowych solonych
  • 60 g grzybów marynowanych
  • pół małej cebuli
  • 2 łyżki majonezu light
  • łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • mały ogórek konserwowy

WYKONANIE:

1. Śledzia moczymy w zimnej wodzie ok pół godziny. Odsączamy i kroimy w drobną kostkę.
2. Cebulę i ogórka drobno kroimy.
3. Grzybki odsączamy z zalewy i drobno siekamy.
4. Majonez łaczymy z musztarda i pieprzem, dokłądnie mieszamy.
5. Łączymy wszystkie składniki.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:







 KalkulatorKalorii.net
KalorieMasaBiałkaTłuszczeWęglowodany
Filety śledziowe a'la Matjas17612012.3613.920.48
Grzyby marynowane26601.20.125.04
Cebula (świeża)16400.440.043.06
Musztarda22201.041.082.1
Ogórek konserwowy11500.20.052.5
Majonez light289600.78303.18
Podsumowanie:540350 g16.02 g45.21 g16.36 g

2 komentarze:

  1. Dawno nie jadłam takich pyszności :) aż ślinka cieknie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rozumiem, odkryłam w piwnicy zapasy grzybków i również nie mogłam się powstrzymać ;) Pozdrawiam!

      Usuń