SKŁADNIKI: ( na jedna porcję ) ok 540 kcal
- 120 g filetów śledziowych solonych
- 60 g grzybów marynowanych
- pół małej cebuli
- 2 łyżki majonezu light
- łyżeczka musztardy
- pieprz
- mały ogórek konserwowy
WYKONANIE:
1. Śledzia moczymy w zimnej wodzie ok pół godziny. Odsączamy i kroimy w drobną kostkę.
2. Cebulę i ogórka drobno kroimy.
3. Grzybki odsączamy z zalewy i drobno siekamy.
4. Majonez łaczymy z musztarda i pieprzem, dokłądnie mieszamy.
5. Łączymy wszystkie składniki.
INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:
KalkulatorKalorii.net
| Kalorie | Masa | Białka | Tłuszcze | Węglowodany | |
---|---|---|---|---|---|---|
Filety śledziowe a'la Matjas | 176 | 120 | 12.36 | 13.92 | 0.48 | |
Grzyby marynowane | 26 | 60 | 1.2 | 0.12 | 5.04 | |
Cebula (świeża) | 16 | 40 | 0.44 | 0.04 | 3.06 | |
Musztarda | 22 | 20 | 1.04 | 1.08 | 2.1 | |
Ogórek konserwowy | 11 | 50 | 0.2 | 0.05 | 2.5 | |
Majonez light | 289 | 60 | 0.78 | 30 | 3.18 | |
Podsumowanie: | 540 | 350 g | 16.02 g | 45.21 g | 16.36 g |
Dawno nie jadłam takich pyszności :) aż ślinka cieknie
OdpowiedzUsuńRozumiem, odkryłam w piwnicy zapasy grzybków i również nie mogłam się powstrzymać ;) Pozdrawiam!
Usuń