Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

środa, 29 marca 2017

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej ryby

SKŁADNIKI:  ( 4 porcje )      1 porcja = 142 kcal
  • wędzona makrela
  • średnia cebula
  • 2 małe ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • jajko na twardo i rzeżucha do dekoracji

WYKONANIE:

1. Oddzielić mięso ryby od ości i rozdrobnić. 
2. Cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę. 
3. Warzywa połączyć z makrelą i majonezem. Doprawić do smaku pieprzem i ewent. solą.
4. Podawać na chlebie lub krakersach, przyozdobione plastrami jajka na twardo, posypane rzeżuchą lub szczypiorkiem.

INSTRUKCJA - krok po kroku:


Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

 KalkulatorKalorii.net
KalorieMasaBiałkaTłuszczeWęglowodany
Skumbria wędzona (makrela)27612526.25200
Cebula (świeża)401001.10.17.64
Ogórek kiszony111000.330.22.26
Majonez light241500.65252.65
Podsumowanie:568375 g28.33 g45.3 g12.55 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz