SKŁADNIKI: ( 4 porcje ) 1 porcja = 142 kcal
- wędzona makrela
- średnia cebula
- 2 małe ogórki kiszone
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz
- jajko na twardo i rzeżucha do dekoracji
WYKONANIE:
1. Oddzielić mięso ryby od ości i rozdrobnić.
2. Cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę.
3. Warzywa połączyć z makrelą i majonezem. Doprawić do smaku pieprzem i ewent. solą.
4. Podawać na chlebie lub krakersach, przyozdobione plastrami jajka na twardo, posypane rzeżuchą lub szczypiorkiem.
INSTRUKCJA - krok po kroku:
KalkulatorKalorii.net
| Kalorie | Masa | Białka | Tłuszcze | Węglowodany | |
---|---|---|---|---|---|---|
Skumbria wędzona (makrela) | 276 | 125 | 26.25 | 20 | 0 | |
Cebula (świeża) | 40 | 100 | 1.1 | 0.1 | 7.64 | |
Ogórek kiszony | 11 | 100 | 0.33 | 0.2 | 2.26 | |
Majonez light | 241 | 50 | 0.65 | 25 | 2.65 | |
Podsumowanie: | 568 | 375 g | 28.33 g | 45.3 g | 12.55 g |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz