SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 1 porcja = 350 kcal
- 150 g filetów śledziowych solonych
- 2 średnie cebule ( 90 g)
- 185 g śliwek w occie ( ok 15 szt. )
- 2 łyżki majonezu
- pieprz
WYKONANIE:
1. Śledzie pokroić w kostkę i przełożyć do miski.
2. Sliwki odsączyć, zalewę wlać do śledzi. Odstawić na 12h do lodówki.
3. Cebulę drobno posiekać.
4. Śliwki przekrawać na pół.
5. Śledzie odsączyć i połączyć z cebulą, śliwkami i majonezem. Doprawić pieprzem.
INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:
Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:
KalkulatorKalorii.net
| Kalorie | Masa | Białka | Tłuszcze | Węglowodany | |
---|---|---|---|---|---|---|
Filety śledziowe solone a'la Matjas | 338 | 150 | 27 | 25.5 | 0 | |
Cebula (świeża) | 36 | 90 | 0.99 | 0.09 | 6.88 | |
Śliwki węgierki | 85 | 185 | 1.3 | 0.37 | 21.09 | |
Majonez light | 241 | 50 | 0.65 | 25 | 2.65 | |
Podsumowanie: | 700 | 475 g | 29.94 g | 50.96 g | 30.62 g |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz