Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

piątek, 7 kwietnia 2017

Śledzie ze śliwką w occie

śledzie przepisy

SKŁADNIKI: ( 2 porcje )   1 porcja  = 350 kcal
  • 150 g filetów śledziowych solonych
  • 2 średnie cebule ( 90 g)
  • 185 g śliwek w occie ( ok 15 szt. )
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz

WYKONANIE:

1. Śledzie pokroić w kostkę i przełożyć do miski.
2. Sliwki odsączyć, zalewę wlać do śledzi. Odstawić na 12h do lodówki.
3. Cebulę drobno posiekać.
4. Śliwki przekrawać na pół.
5. Śledzie odsączyć i połączyć z cebulą, śliwkami i majonezem. Doprawić pieprzem.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:



Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:


 KalkulatorKalorii.net
KalorieMasaBiałkaTłuszczeWęglowodany
Filety śledziowe solone a'la Matjas3381502725.50
Cebula (świeża)36900.990.096.88
Śliwki węgierki851851.30.3721.09
Majonez light241500.65252.65
Podsumowanie:700475 g29.94 g50.96 g30.62 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz