Jak ugotować kukurydzę?
SKŁADNIKI:
- 2 kolby kukurydzy
- łyżka cukru
- woda
- sól i maslo do podania
WYKONANIE:
1. Kolby kukurydzy obrać z liści i włosków.
2. Do wody dodać cukier i zagotować, włożyć kolby kukurydzy.
3. Gotować 15 min, do miękkości.
4. Podawać oprószone solą i wiórkami masła.
ZAPRASZAM NA FILM - jak ugotować kukurydzę?
Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
Kukurydzę gotuje się tylko 5 min. Proszę spróbować jest dużo lepsza.
OdpowiedzUsuńPróbowałam, dla mnie to za krótko, czasami 10 min jest ok :) Pozdrawiam!
Usuń10-15 min i jest optymalna :) takie proste a takie pyszne... :)
OdpowiedzUsuńKiedyś gotowałam 30 min 🙃😜 pozdrawiam 😁
Usuń