Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

piątek, 22 grudnia 2017

Ryba smażona w cieście

Ryba smażona w cieście

SKŁADNIKI:           
  • 1 kg filetów z białej ryby ( dorsz, mintaj, morszczuk, miruna itp. )
  • sok z cytryny
  • 250 ml zimnej wody
  • jajko
  • 2 łyżeczki musztardy saperskiej
  • 200 g mąki
  • olej rzepakowy

WYKONANIE:

1. Rybę skrapiamy obficie sokiem z cytryny. Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce. 
2. Do miski wlewamy wodę, dodajemy żółtko i musztardę, mieszamy.
3. Następnie dodajemy make i mieszamy do połączenia składników.
4. Każdy kawałek ryby obtaczamy w cieście.
5. Smażymy na gorącym oleju rzepakowym, na średnim ogniu. 
6. Rybę rumienimy z obu stron. 
7. Gotową wykładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.


ZAPRASZAM NA FILM - Ryba smażona w cieście  🎅🎄⛄!!!

Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube

2 komentarze:

  1. ryba w cieście to miła odmiana od tradycynych "panierek". wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń