Szybki krem czekoladowo - orzechowy z daktyli. Do smarowania chlebka, wypełniania naleśników lub rogalików, przekładania ciasta ...
- 100 g suszonych daktyli
- 4 łyżki ciemnego kakao
- 2 łyżki miodu ( alergicy mogą pominąć )
- 2 kostki czekolady 85%
- 5 łyżek mielonych orzechów laskowych
- 1/4 szklanki wody spod daktyli / mleka 3,2% / mleka roślinnego
Krem z dodatkiem mleka zjadamy w ciągu tygodnia.
Inspiracja: Jadlonomia
Witam, jak zobaczyłam, że to jest z daktyli to sobie pomyślałam fuj to musi być wstrętne ale zrobiłam i jest pyszneeee!!!! Wszystkim smakuje i do tego jeszcze dużo zdrowsze :) Dziękuję za przepis :)
OdpowiedzUsuńJuz sie balam;) Gratuluje motywacji do zrobienia! I polecam sie na przyszlosc:) Pozdrawiam!
Usuń