Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wtorek, 7 stycznia 2014

Chipsy z batatów

  • 2 duże bataty ( słodkie ziemniaki )
  • rozmaryn
  • sól

Bataty dokładnie wyszorować i pokroić na cienki plasterki.  Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ºC. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć plasterki batatów, posypać rozmarynem i solą i piec ok 30 min, do zrumienienia.



4 komentarze:

  1. Kobieto, a gdzie Ty w naszym cudnym mieście bataty dostałaś??? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie w smaku?? Dzieciakom smakują? ;) Ciekawe czy moje dziołchy by jadły :)
    Trafilam tu przez przypadek a tu proszę - sami swoi ;) Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moje jednoglosnie wypluly... ale ja bez problemu zjadlam reszte;)Przypominaja mi smakiem troche dynie:)Hehe maly ten swiat!Pozdrawiam!

      Usuń