SKŁADNIKI:
- 3 czerwone papryki
- 3 ząbki czosnku
- 70 g orzechów włoskich
- 25 g krakersów ( bezglutenowych )
- łyżeczka miodu
- łyżeczka płatkow chili
WYKONANIE:
1. Paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne.
2. Ułożyć na blaszce, piec w 200 °C ok 20 min aż skórka miejscami z czarnieje.
3. Gorącą paprykę przełożyć do miski, przykryć szczelnie folią spożywczą i zostawić do przestygnięcia. Następnie ściągnąć skórkę.
4. Zmiksować paprykę z orzechami, czosnkiem, pokruszonymi krakaresami, miodem i chili.
5. Podawać jako dip do warzyw lub pastę na kanapki.
ZAPRASZAM NA FILM
Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
Kalorie | Masa | Białka | Tłuszcze | Węglowodany | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Papryka czerwona | 196 | 700 | 9.1 | 3.5 | 46.2 | |
Orzechy włoskie | 452 | 70 | 11.2 | 42.21 | 12.6 | |
Czosnek | 22 | 15 | 0.95 | 0.08 | 4.96 | |
Krakersy | 111 | 25 | 2.34 | 3.34 | 17.88 | |
Miód | 39 | 12 | 0.04 | 0 | 9.54 | |
Podsumowanie: | 820 | 822 g | 23.63 g | 49.13 g | 91.18 g |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz