Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

czwartek, 14 września 2017

Muhammara - pasta z pieczonej papryki i orzechów

pasta z pieczonej papryki

SKŁADNIKI:                     
  • 3 czerwone papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • 70 g orzechów włoskich
  • 25 g krakersów ( bezglutenowych )
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka płatkow chili

WYKONANIE:

1. Paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne. 
2. Ułożyć na blaszce, piec w 200 °C ok 20 min aż skórka miejscami z czarnieje. 
3. Gorącą paprykę przełożyć do miski, przykryć szczelnie folią spożywczą i zostawić do przestygnięcia. Następnie ściągnąć skórkę.
4. Zmiksować paprykę z orzechami, czosnkiem, pokruszonymi krakaresami, miodem i chili.
5. Podawać jako dip do warzyw lub pastę na kanapki.

ZAPRASZAM NA FILM 

Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube


*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/

Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:
KalorieMasaBiałkaTłuszczeWęglowodany
Papryka czerwona1967009.13.546.2
Orzechy włoskie4527011.242.2112.6
Czosnek22150.950.084.96
Krakersy111252.343.3417.88
Miód39120.0409.54
Podsumowanie:820822 g23.63 g49.13 g91.18 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz