SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 1 porcja = 120 kcal
- 2 patisony
- średnia marchew
- cebula
- ząbek czosnku
- szklanka wody
- łyżka masła
- szczypta curry
- sól
- platki chili / pestki dyni / mleko kokosowe
WYKONANIE:
1. Patisony pokroić na plastry, usunąć pestki wraz z otoczkami. Pokroić w dużą kostkę.
2. Marchew i cebulę kroimy w plastry.
3. W rondlu rozgrzewamy łyżkę masła. Dodajemy warzywa i smażymy ok 3 min.
4. Zalewamy szklanką zimnej wody. Gotujemy do miękkości ok 20 min.
5. Całość miksujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku solą i curry. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dodajemy wody, doprawiamy i ponownie miksujemy.
7. Zupę podajemy z prażonymi pestkami dyni, płatkami chili i mlekiem kokosowym.
ZAPRASZAM NA FILM
Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
Kalorie | Masa | Białka | Tłuszcze | Węglowodany | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Patison | 76 | 200 | 3.4 | 1 | 13 | |
Cebula (świeża) | 40 | 100 | 1.1 | 0.1 | 7.64 | |
Czosnek | 7 | 5 | 0.32 | 0.03 | 1.65 | |
Masło ekstra | 100 | 14 | 0.12 | 11.36 | 0.01 | |
Marchew (surowa) | 18 | 45 | 0.42 | 0.11 | 4.31 | |
Podsumowanie: | 241 | 364 g | 5.36 g | 12.59 g | 26.61 g |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz