Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

czwartek, 21 grudnia 2017

Smażona ryba

smażona ryba

SKŁADNIKI:           
  • filety z białej ryby ( dorsz, mintaj, morszczuk, miruna itp. )
  • cytryna
  • 2 cebule
  • sól 
  • łyżka mąki kukurydzianej
  • łyżka mąki ryżowej / ziemniaczanej / pszennej
  • olej rzepakowy

WYKONANIE:

1. Rybę dzielimy na porcje. Przyprawiamy solą i skrapiamy obficie sokiem z cytryny. Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce. 
2. Mąki mieszamy, każdy kawałek ryby obtaczamy w mące, strząsamy nadmiar. 
3. Smażymy na gorącym oleju rzepakowym, na małym ogniu. 
4. W trakcie smażenia dorzucamy na patelnie cebulę pokrojoną w piórka i kawałki cytryny wraz ze skórką. 
5. Rybę rumienimy z obu stron. 
6. Gotową wykładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.


ZAPRASZAM NA FILM - Smażona ryba z cytryną 🎅🎄⛄!!!

Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz