- mielona wieprzowina
- czerstwa bułka
- średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- łyżka musztardy Dijon
- przyprawy: rozmaryn, papryka słodka, oregano, kolendra, pieprz cayenne
- sól i pieprz czarny
- patyczki do szaszłyków
Patyczki do szaszłyków namoczyć 10 min w wodzie.
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Bułkę, cebulę i czosnek dodać do mięsa, doprawić do smaku. Uformować podłużne wałeczki i nabijać na patyki. Smażyć obracając.
Podawać z sosem tzatziki.
Ale fajne takie kotlet, bardzo apetycznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i chciałabym zaprosić Cię do dodania swojego bloga na listę Top Blogi na stronie znajdzprzepisy.pl!
Zapraszam i życzę miłego dnia ;)
Dzięki, chętnie się dołączę :) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńRobimy:) tata, mama i 3 dziewczynki- popijemy imiglikosem@ solidarni z Grecją:)
OdpowiedzUsuńPs. Zona dodala polski akcent i namoczyla bulke z ....makiem:))
Szykuje sie udana kolacja! Pozdrawiam! :)
Usuń