Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

środa, 10 kwietnia 2013

Kotlety mielone inaczej czyli greckie kebabiki na patyku

Mielone na patykach
  • mielona wieprzowina
  • czerstwa bułka
  • średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka musztardy Dijon
  • przyprawy: rozmaryn, papryka słodka, oregano, kolendra, pieprz cayenne
  • sól i pieprz czarny
  • patyczki do szaszłyków
  
Patyczki do szaszłyków namoczyć 10 min w wodzie.
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Bułkę, cebulę i czosnek dodać do mięsa, doprawić do smaku. Uformować podłużne wałeczki i nabijać na patyki. Smażyć obracając.

Podawać z sosem tzatziki.

.Mielone na patykach

4 komentarze:

  1. Ale fajne takie kotlet, bardzo apetycznie wyglądają :)

    Pozdrawiam serdecznie i chciałabym zaprosić Cię do dodania swojego bloga na listę Top Blogi na stronie znajdzprzepisy.pl!

    Zapraszam i życzę miłego dnia ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki, chętnie się dołączę :) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy7/07/2015

    Robimy:) tata, mama i 3 dziewczynki- popijemy imiglikosem@ solidarni z Grecją:)

    Ps. Zona dodala polski akcent i namoczyla bulke z ....makiem:))

    OdpowiedzUsuń