Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

poniedziałek, 8 maja 2017

Szparagi w cieście francuskim

Przekąski z ciasta francuskiego

SKŁADNIKI: ( 10 porcji )                       1 porcja = 170 kcal
  • opakowanie ciasta francuskiego ( 275 g )
  • 100 g szynki parmeńskiej
  • 80 g tartego żółtego sera
  • 20 szt. zielonych szparagów
  • żółtko
  • łyżka mleka
WYKONANIE:

1. Ciasto francuskie podzielić na 10 prostokątów.
2. Na każdy kawałek ciasta kładziemy pół plastra szynki parmeńskiej, dwa szparagi i posypujemy tartym serem.
3. Dwa przeciwległe boki łączymy ze sobą.
4. Smarujemy ciasto żółtkiem wymieszanym z łyżką mleka.
5. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 ºC w funkcji góra-dół i piec 20 min.
6. Podawać na ciepło lub na zimno.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:



Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

 KalkulatorKalorii.net
KalorieMasaBiałkaTłuszczeWęglowodany
Szparagi643207.040.3812.42
Ciasto francuskie115027515.6879.7599
Ser Gouda285802021.61.76
Szynka parmeńska1351002631
Żółtko jaja kurzego63203.15.60.06
Podsumowanie:1697795 g71.82 g110.33 g114.24 g

6 komentarzy:

  1. Wygląda apetycznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam:) No musiałam sobie "mlasknąć";) Takie to apetyczne:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Takie komentarze lubię najbardziej :D Pozdrawiam! :*

      Usuń
  3. Anonimowy3/30/2018

    Czy zamiast szybki parmeńskiej można użyć zwykłej szynki wędzonej, parzonej?

    OdpowiedzUsuń