- 270 g ugotowanego, obranego z łupinek bobu
- 100 g boczku
- pół pęczka koperku
- 400 g ugotowanych, młodych ziemniaków
- ząbek czosnku
- mała cebulka
- sól i pieprz
WYKONANIE:
1. Ziemniaki pokroić w plasterki, przełożyć do miski.
2. Koperek i cebulę drobno posiekać, dodać do ziemniaków.
3. Ugotowany bób obrać z łupinek i dodać do miski z pozostałymi składnikami.
4. Boczek pokroić w plasterki.
5. Na rozgrzanej patelni usmażyć boczek na rumiano. Dodać posiekany czosnek i chwile wspólnie podsmażyć, całość przełożyć do sałatki.
6. Dokładnie wymieszać składniki.
ZAPRASZAM NA FILM
Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
Kalorie | Masa | Białka | Tłuszcze | Węglowodany | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Bób gotowany | 297 | 270 | 20.52 | 1.08 | 53.06 | |
Ziemniaki gotowane | 344 | 400 | 6.84 | 0.4 | 80.04 | |
Koperek | 2 | 5 | 0.17 | 0.06 | 0.35 | |
Boczek wędzony i parzony | 319 | 100 | 13 | 29 | 1.4 | |
Cebula (świeża) | 24 | 60 | 0.66 | 0.06 | 4.58 | |
Czosnek | 7 | 5 | 0.32 | 0.03 | 1.65 | |
Podsumowanie: | 993 | 840 g | 41.51 g | 30.62 g | 141.08 g |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz